Artsleksikon

Vælg en orden og klik dig frem til den art du leder efter, eller find arten via søgefeltet i menuen øverst på siden.
Sortering:   

 Beskrivelse af klassen

Bjørnedyr (Tardigrada) er en gruppe mikroskopiske dyr som sikkert er den nærmeste slægtning til leddyrene. Bjørnedyr varierer imellem 0.05 og 1.5 mm for voksne dyr og kan findes i alle substrater,

hvor der enten altid eller en gang imellem er vand. Dvs. marine sedimenter, sandstrande, alger, tang, mosser, laver, jordbund...

Der er beskrevet 1000 arter i gruppen, men det faktiske artsantal er mange gange større. Mængden af arter i Danmark er også temmelig ukendt, og der findes med sikkerhed ubeskrevne arter i folks villahaver.

Bjørnedyr kan øjeblikkelig genkendes som bjørnedyr og kan ofte forholdsvis let bestemmes til familie eller slægt, men der er kun få arter i DK, som kan identificeres af ikke-eksperter. Mange af grupperne er desuden dårligt kendte og gemmer uden tvivl på flere arter, som på nuværende tidspunkt ikke kan adskilles ordentligt.

Beskrivelser skrives kollektivt af medlemmerne. Det betyder at også du kan redigere denne beskrivelse og dermed gøre den bedre.De senest indberettede arter i Naturbasen: