Se alle 

 ID-billeder

  • Fotograf: Ole Bidstrup
    Foto: Ole Bidstrup
  • Fotograf: Ole Bidstrup
    Foto: Ole Bidstrup
  • Fotograf: Ole Martin
    Foto: Ole Martin

Kendetegn

: Frugtlegemet er normalt 6-16 cm højt, ca. 5-16 cm højt, koralagtig, nederst med en stokagtig basis der deler sig til flere hovedgrene der som koraler deler sig flere gange opefter.

Grenene har enten spidse eller afrundede ender, sum ungt eksemplar har den cremefarvede grene med røde spidser (sådan lidt blårødlige som visse druer), med alderen bliver de lyst okkerbrune til okkerbrune eller lys læder i grenene og i begge tilfælde mørkere nuancer i

spidserne.

Basis er normalvis 3-6,5 cm bred, hvidlig eller hvidligt creme i det. evt. lettere længdefuret nogle steder.

Drue-Koralsvamp
Bedste identifikationsfoto udvalgt af Naturbasen medlemmer
Foto: Ole Bidstrup

Forveksling

: kan især forveksles med Abrikos-koralsvamp, men dennes ender har ikke den rødlige farve i stedet er det grenene der tager farve (ikke druefarvet dog).

Uerfarne kan måske tage fejl af at Blodplettet koral også kan have røde spidser, men denne er altid citrongul et eller andet sted, og det er ikke alle spidserne der her farve.

De andre koralsvampe i løvskov har ingen farve i spidserne.

Udbredelse

: Den er relativ sjælden, ikke fordi man som med nogen relativt sjældne svampe kan findes så mange steder, men den har det med at vokse i små eller større flokke de steder den vokser, så derfor ikke regnet som direkte sjælden.
Drue-Koralsvamp - udbredelseskort

Hvornår ses den?

: Den ses fra augsut til oktober

Tidsmæssig fordeling

af Drue-Koralsvamp baseret på Naturbasens observationer:
Drue-Koralsvamp - ugentlig fordeling
Se også månedlig fordeling

Drue-Koralsvamp - månedlig fordeling

Biologi

: På jorden i skove med leret eller kalkholdig jord.

Glimrende spisesvamp, men man bør overveje bestandstørrelsen i området før man plukker løs.

Levested

: I løvskove med kalkhold eller leret jord. gerne i blandt ældre bøgetræer.

De senest indberettede arter i Naturbasen: